For borgere

Er du selv udsat for negativ social kontrol, eller er du bekymret for en, du kender? Her kan du læse mere om, hvor du kan få hjælp og vejledning som borger i Københavns Kommune.

Hvad er negativ social kontrol?

Negativ social kontrol gælder fx retten til selv at bestemme over egen krop og have frihed til selv at vælge kæreste, ægtefælle, fritidsaktiviteter, påklædning, uddannelse, arbejde m.m.

Er du eller én, du kender, udsat for negativ social kontrol?

Du kan henvende dig her for at få hjælp:

Under 18 år

Det er en god idé at starte med at tale med en voksen, som du stoler på – f.eks. en lærer eller pædagog. Hvis du selv, dine søskende eller en ven er i vanskeligheder og har brug for hjælp, kan du også som barn eller ung kontakte kommunen og lave en såkaldt underretning. Læs mere på Københavns Kommunes hjemmeside.

Over 18 år

Hvis kommunen vurderer, at en voksen er udsat for en æresrelateret konflikt, skal kommunen tilbyde gratis rådgivning og en handleplan, der indeholder en risikovurdering og overvejelser om støttemuligheder. Kontakt Socialforvaltningens Hjemløse- og Udsatteenhed på 33 17 41 22 (kl. 10-13 alle hverdage).

Her kan du henvende dig for at få rådgivning

Vis alle

BørneTelefonen Børns Vilkår (for børn og unge)

BørneTelefonen tilbyder rådgivning, trøst eller en voksen, der har tid til at lytte. Du er altid anonym, når du kontakter BørneTelefonen. Man kan ikke se dit nummer, hvis du ringer eller sms'er, og man kan heller ikke se på telefonregningen, hvis du har ringet eller sms'et.   

Ring eller SMS til 116 111.

Åbningstider:

  • Mandag - fredag kl. 07.00 - 02.00.
  • Lørdag, søndag og helligdage kl. 11.00 - kl. 02.00.

Chat med BørneTelefonen.

Læs mere om BørneTelefonen på deres hjemmeside.

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen tilbyder gratis anonym børnefaglig rådgivning til både forældre, bonusforældre, bedsteforældre, naboer m.fl.

På ForældreTelefonen kan du få sparring og rådgivning om børn og unges trivsel. Det kan fx være i forhold til opdragelse, skole, hvordan du taler med dine børn om nogle særlige emner, bekymringer om naboens børn, eller noget helt andet. 

Ring 35 55 55 57 – Læs mere og find åbningstiderne for ForældreTelefonen.

Den Sociale Døgnvagt (rådgivning for børn, unge og voksne)

Den Sociale Døgnvagt tilbyder anonym rådgivning og kan hjælpe dig med dine problemer. Hvis der skal lidt mere til end en snak, er det altid dig, der bestemmer, hvem der skal inddrages i din problematik.

Ring til 33 17 33 33 - de har åbent døgnet rundt.

Mød op personligt på adressen: Åboulevard 38, 2200 København N.

Læs mere om Den Sociale Døgnvagt på deres hjemmeside.

Etnisk Konsulentteam (rådgivning for børn, unge og voksne)

Etnisk Konsulentteam er kommunens ekspertberedskab inden for æresrelaterede konflikter og social kontrol. Du kan også kontakte dem, hvis du har brug for at tale med nogen om oplevelser med kontrol, begrænsninger og pres, og som kan hjælpe dig videre i din afklaring.

Ring 33 17 28 09 eller 33 17 28 08 inden for normal kontortid.

Læs mere om Etnisk Konsulentteam på deres hjemmeside.

RED Rådgivning (rådgivning for børn, unge og voksne)

Du kan ringe anonymt til RED Rådgivning, som sidder klar ved telefonen og kan rådgive dig. Rådgiverne fra RED Rådgivning har tavshedspligt og fortæller derfor ikke andre om din situation.

Ring til 70 27 76 66 - de har åbent døgnet rundt.

Læs mere om RED Rådgivnings på deres hjemmeside.

Hvis du frygter for din egen eller en andens sikkerhed

Du kan altid kontakte politiet på 114, hvis du eller en anden er blevet udsat for strafbare forhold som f.eks. vold eller trusler om vold. 

Akut brug for hjælp

Vis alle

Etnisk Konsulentteam

Du kan kontakte Etnisk Konsulentteam, hvis du har brug for hjælp nu og her, hvis f.eks. frygter for din eller en andens sikkerhed. Ring 33 17 28 09 eller 33 17 28 08 inden for normal kontortid.

Den Sociale Døgnvagt

Udenfor normal kontortid, kan du kontakte Den sociale døgnvagt på 33 17 33 33 eller via deres hjemmeside.

RED Safehouse

RED Safehouse er et sikkert bosted for personer, som er på flugt fra tvangsægteskab eller æresrelateret vold. Ring 45 11 78 00 (har åbent døgnet rundt).

Frygter du, at du selv eller en, du kender, bliver sendt til udlandet mod sin vilje?

Hvis du er bange for, at dine forældre, ægtefælle eller andre personer planlægger at sende dig til udlandet mod din vilje, kan du ringe til:

  • Etnisk Konsulentteam på 33 17 28 09 eller 33 17 28 08 (inden for normal kontortid)
  • RED Rådgivning, som har åbent døgnet rundt og kan kontaktes på 70 27 76 66
  • Udenrigsministeriets globale vagtcenter på 33 92 11 12 (åbent døgnet rundt).